Home Istorie Despre rasa Brac de Weimar F'Angie alias Diva Garou alias Gruia Gruia si Diva Cateiii nostri Brac de Weimar Contact
Despre rasa Brac de Weimar:Scurta Istorie a rasei Brac de Weimar

B R A C U L   D E   W E I M A R   -   S C U R T A   I S T O R I E Bracul de Weimar este un pointer la mediu spre mare, caracterizat prin culoarea variind de la gri la gri argintiu. Este un caine musculos, bine echilibrat, cu proportii armonioase. Iniţial, Bracul de Weimar a fost obţinut prin incrucisarea mai multor rase: Shorthaired Pointer-ul German si Mastiff-ul german.

Capul Weimaraner-ului este bine proportionat în raport cu restul corpului său. Nasul este destul de lung, puternic, maxilarul este puternic. Ochii sunt de chihlimbar (lumineaza in întuneric). Puii au ochii albastri la naştere până la vârsta de 6 luni. Urechile sunt mari şi lungi, legate la o poziţie de vârf.

Corpul este relativ lung şi puternic, drept, unghiul crupă. Piept de Weimaraner este puternic. Coada este purtata destul de jos în comparaţie cu alte rase dar este puternica. Membrile sunt mari, uscate, nu prea departe una de cealaltă şi paralele. Unghiile sunt gri deschis la gri inchis.

Culoarea si lungimea parului: parul este gros, dens, aproape culcat, cu puţin sau deloc subpar. Culoarea dominanta este gri cu variatii spre gri argintiu. Parul lung este moale, neted sau ondulat, cu franjuri bine marcati. Culoarea parului variaza de la gri-argintiu, gri maroniu, mouse-ul de culoare gri cu toate nuanţele de gri dintre aceste culori. Puteţi vedea, uneori, prezenţa unei benzi (banda mai închisă pe partea din spate). Marcajele albe pot fi tolerate în cazul în care nu sunt excesive.

Dimensiune şi greutate
Pentru masculi: de 59-70 cm, dimensiunea ideala fiind cuprins între 62 şi 67 cm iar greutatea 30 la 40 kg.
Pentru femele: de 57-65 cm, dimensiunea ideala este între 59 şi 63 cm iar greutatea 25 la 35 kg.

Comportamentul şi caracterul: Weimaraner este un caine de vanatoare versatil, ascultător, echilibrat, pasionat de vânătoare. Comportamentul cainelui este determinat la naştere. Prin urmare, este necesar să se aleagă cu atenţie de reproducere, care va asigura catelusului un comportament bun.

Weimaraner este un caine ataşat la stapanul lui. Trebuie să fie aproape de stapanii săi şi de întreaga familie, fără a musca sau speria, aceste obiceiuri fiind considerate defecte. Weimaraner are nevoie de o educaţie bună, doar in acest fel avand posibilitatea sa-si dezvolte caracterul său afectuos şi pasional.

Utilizare: Weimaraner-ul este un caine al Grupului 7, punctul 1.1 (indicatorul Continental). La vanatoare, cautarea sa standard este descrisa ca o căutare sistematică şi armonioasă, în contact permanent cu stapanul. Căutarea este de lungime medie de aproximativ 80 m. Oprire este în picioare cu un sentiment de tensiune la joc.
Prin natura sa, Weimaraner poate dovedi, de asemenea, ca poate să fie atât un bun caine de companie cat si unul de paza.

Sănătate: Weimaraner-ul, la fel ca mulţi câini mari, are un risc ridicat de răsturnare a stomacului. Este reomandata evitarea efortului fizic după mese. Rasucirea stomacul este o afecţiune gravă care poate provoca moartea a câinelui.Top of page

Printable Version